Για οτιδήποτε επείγον

για οποιαδήποτε ανθρώπινη ανάγκη, για οτιδήποτε επείγον στείλτε κείμενο στο doinakis at gmail.com

07/04/12

Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την, Τρίτη 27 Μαρτίου, η εκδήλωση των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί». Η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που παραβρέθηκαν για να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό κοινωνικό έργο των ανθρώπων που επέλεξε να τιμήσει φέτος η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». 

Με το Βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε η κυρία Μαρία Μποβολή, που με την εθελοντική της δράση κατάφερε να ιδρύσει το 1979, το «Κέντρο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» σε μια περίοδο που στην περιφέρεια Κατερίνης δεν υπήρχε καμία δομή για να φιλοξενήσει ανάπηρα παιδιά. Η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 100 παιδιά με αναπηρία και έχει αναπτύξει 3 δομές χάρη στην αδιάκοπη δράση της κυρίας Μποβολή που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα στα 79 της χρόνια, να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Κέντρο.

Στην κατηγορία «Μάθημα Ζωής» η Ένωση τίμησε τον κύριο Νίκο Βουλγαρόπουλο. Έναν άνθρωπο που δίνει σε όλους εμάς με το παράδειγμα της ζωής και της δράσης του, ένα πραγματικό μάθημα ζωής. Ο κύριος Βουλγαρόπουλος υπερβαίνοντας τις δυσκολίες που επιβάλει η τετραπληγία του, είναι ο ιδρυτής μιας σειράς πολύτιμων εργαλείων για τους ανθρώπους με αναπηρία. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του www.Disabled.GR έδωσε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε χιλιάδες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και από το 1991 έως σήμερα θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες αναπηρίας στον κόσμο αριθμώντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες ημερησίως. Επιπλέον εκδίδει από το 1993 το περιοδικό «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ» που από το πρώτο του τεύχος έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και ύλη περιοδικό για την αναπηρία και τέλος είναι ο διοργανωτής της «Autonomia EXPO», της μεγαλύτερης έκθεσης για τις τεχνολογίες, τις υπηρεσίες για την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την αναπηρία στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της τελετής απονομής, πραγματοποιήθηκε τιμητική μνεία και στο σπουδαίο εθελοντικό έργο της Αγάθης Η. Δουρμούσογλου, Αντιπροέδρου της ΕΛΕΠΑΠ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας πίσω της, πλούσιο εθελοντικό έργο για τα παιδιά με αναπηρία.Τις απονομές των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί» Έργο Ζωής και Μάθημα Ζωής έκανε ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις τιμητικές διακρίσεις στους χορηγούς και υποστηρικτές που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου